4 Haziran 2014 Çarşamba

Özel Plaka Fiyatları Dudak Uçuklatıyor

Hepimizin hayalinde bir araba vardır ve buna ek olarak özellikte istediğimiz bir plaka da vardır. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Ali Ağaoğlu'nun bir plaka için bir daire fiyatı önermesi bu tutkuyu anlatmaya yetiyor. Arabaya verilen paranın yanı sıra bir araba bedeli olan plakaların fiyatları dudak uçuklatıyor.

Yapılan araştırmaya göre Türkiye'de şu an en pahalı plakanın değeri arabanın değerinin 10 katından daha fazla. 2002 model Mercedes E 270'in piyasa değeri 45 bin TL. Sahip olduğu 06 AKP 38 plakası ile birlikte değeri ise 650 bin TL. İnanılmayacak bir rakam ve bu fiyata alınabilecek birçok lüks araç var…

Ali Ağaoğlu'nun ise bir daire teklif ettiği plaka 34 AGA 61. Araştırmalar son dönemlerde siyasi partilerin isimlerini temsil eden plakaların değerinin arabanın değerinden fazla olduğunu gösteriyor. Diğer pahalı plakalardan birisi de 34 AKP 34 plakalı bir araç ve değeri 500 bin TL.

Özellikle AKP plakalı araçların değerinin 15 katına kadar çıktığı söyleniyor. 1990 model Doğan SLX marka bir araç ise CHP plakası ile 15 bin TL'den alıcı buluyor. Bu aracın piyasa değeri ise yalnızca 7 bin TL. Piyasa değeri 20 bin TL olan Volkswagen marka bir araç da, MHP plakası nedeniyle 35 bin TL'den alıcısını arıyor.

Plakaların bu kadar para etmesinin yanı sıra tesadüfi olarak bu plakalara sahip olan kişilerin ise gün içerisinde birçok telefon aldıkları biliniyor. Aynı zamanda bu araçlara sahip olan kişiler, trafikte bakan sanıldıklarını da belirtiyor.

Geçtiğimiz sene ise İngiliz bir iş adamına ait olan, 5 yıl önce 1 milyon 361 bin liraya aldığı F1 yazılı plakaya 2013 yılında 18 buçuk milyon lira teklif gelmiş ve kabul etmemişti. Bugatti Veyron markalı araca ait bu plakayı reddederken de, F1 plakadan vazgeçemeyeceğini belirtmişti. Araba tutkusunun başka bir boyutunu gördüğümüz bu olay ve plaka rakamları ise inanılacak gibi değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder